Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri alınmaya devam ederken, hastalarla bire bir muhatap olan eczacılar da hem kendi sağlıklarını hem de vatandaşların sağlığını riske atmamak için önlem almaya başladı.
Bu kapsamda bir çalışma yapan Şanlıurfalı Eczacı Osman Mutlu, eczanede camlı sistem uygulamasına geçtiklerini söyledi.
Hem çalışanlarını hem de ilaçlarını almaya gelen vatandaşların sağlığını korumak için böyle bir uygulamaya gittiklerini aktaran Eczacı Osman Mutlu, "Türkiye koronavirüs ile savaş içerisinde, gerekli kurumlar bütün tedbirini alıyo. Bizler de vatandaş olarak önlem almak ve kurallara uymak zorundayız. Ümit ediyorum ki, Türkiye bu konuda elinden gelen bütün çalışmayı yapacak ve bu illetten kurtulacağız" dedi.
İlaçlarını temin etmek için gelen vatandaşlar da, camlı sistemin ilaç alımında güven hissettirdiğini dile getirerek önlemin herkese örnek olmasını diledi.
AJANS URFA