Cumhuriyet Başsavcılığımızca FETÖ/PDY’nin askeri mahrem yapılanmasına yönelik olarak yürütülen soruşturma kapsamında 7 si aktif görevde olmak üzere çeşitli rütbelerde muvazzaf asker, 2 si ihraç eski asker, eski askeri öğrencilerinin de aralarında bulunduğu toplam 17 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin işlemleri devam ediyor.
Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik olarak yürütülen bir başka soruşturma kapsamında; 10 șüpheli hakkında eş zamanlı yakalama ve arama kararları verildi.
Alınan kararlar uyarınca TEM Şube Müdürlüğü aracılığıyla yapılan eşzamanlı operasyonel çalışma neticesinde 10 şüpheli şahıs gözaltına alındı.
Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki sorguları tamamlanan 10 şüpheliden 9’u sevk edildikleri nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanırken, 1 şüpheli de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.